Inspiratiebijeenkomsten Project herinrichting Zeeheldenbuurt in maart, april en mei

In samenwerking met het buurtcomité Zeeheldenbuurt organiseert het project een aantal thema- en inspiratiebijeenkomsten en de workshop 'De levende tuin'. Via dit formulier meldt u zich aan voor een of meerdere bijeenkomsten. Ook het maken van een afspraak met een tuincoach kan via dit formulier.

Steenbreek: maandag 29 maart van 20:00 - 21:00 uur

In deze bijeenkomst vertellen we meer over de komende acties voor groene tuinen. Meer groen in de tuin is goed voor jezelf, maar ook voor de vlinders en vogels. Regenwater kan hierdoor ook beter in de grond zakken. Een groene tuin hoeft niet moeilijk te zijn. Het wordt nog makkelijker met een tuincoach die tips geeft. De tuincoaches vertellen hier meer over en ook krijgt u meer informatie over de workshop ‘de levende tuin’.

Energietransitie: dinsdag 13 april van 20:00 - 21:00 uur

Tijdens deze bijeenkomst informeren we u over de uitkomsten van het onderzoek naar alternatieven voor aardgas. Ook hebben we samen met de leden van de meedenkgroep een aantal uitgangspunten voor het vervolg vastgelegd. We zijn benieuwd hoe u hier tegen aan kijkt en of u geïnteresseerd bent om actief deel te nemen aan de volgende stap. Hoe die volgende stap er ziet lichten we toe in deze bijeenkomst. 

Shared Space: donderdag 22 april van 20:00 - 21:00 uur

Shared Space is een relatief nieuw concept dat kan worden toegepast in uw omgeving. Het lijkt op het type ‘woonerf’ waarbij de openbare ruimte wordt ingericht als een gezamenlijke, gedeelde ruimte. Dit nieuwe concept heeft voor- en nadelen ten opzichte van de standaard 30 kilometer inrichting die we binnen de gemeente Ede voornamelijk toepassen. Tijdens deze bijeenkomst informeren specialisten u over wat Shared Space precies is en welke kansen en mogelijkheden er liggen voor uw buurt.

Deelauto’s als alternatief voor parkeerprobleem: donderdag 20 mei van 20:00 - 21:00 uur

Geparkeerde auto’s nemen veel ruimte in. Dit terwijl ze 95% van de tijd stil staan. Zonde van de ruimte die vaak al krap is en die we graag zouden gebruiken voor meer groen of meer ruimte voor de voetganger. Ook kan het hebben van een eigen (tweede) auto duur zijn als deze nauwelijks wordt gebruikt. In plaats van een eigen auto bezitten kan een deelauto voor sommige mensen misschien een interessant alternatief zijn. In deze bijeenkomst vertellen we u graag meer over het concept deelauto en kijken we of er in de wijk interesse is om dit als bewonersinitiatief met ondersteuning verder op te pakken.

 

Aanmelden kan met dit formulier.